Search
US Dollar
EN
Back to all

تحلیل فاندامنتال پروژه ترون

تحلیل فاندامنتال پروژه ترون

پروژه ترون از آغاز با برنامه به وجود آوردن اینترنت فاقد تمرکز ایجاد شد. به بیان راحت‌تر سعی ترون ایجاد یک سیستم تولید محتوای سراسری رایگان به‌وسیله فناوری بلاک چین بوده است. این شبکه تصمیم دارد تا برای کاربران این شرایط را ایجاد کند که بتوانند محتوای موردعلاقه یا اپلیکیشن‌های مدنظرشان را بدون وابستگی به سرویس‌های متمرکز به وجود آورند. برای ادامه بررسی ترون با ارگ تجارت همراه باشید:


درواقع ترون یک پروتکل عرضه محتوای فاقد تمرکز مبتنی بر بلاک چین است که با برنامه به وجود آوردن زیرساخت برای اینترنت فاقد تمرکز ایجادشده است. پروتکل ترون یکی از عظیم‌ترین دستگاه‌های مبتنی بر بلاک چین در دنیا است که خصوصیات مختلفی مانند مقیاس‌پذیری، توانایی دسترسی بالا و توانایی محاسبات با توان بالا را عرضه می‌کند.

همچنین ترون یکی از ارز هایی است که می توان با نوسان گیری از طریق اندیکاتور ایچیموکو از آن درآمد کسب کرد.

برای آموزش دیدن اندیکاتور ایچیموکو می توانید مقاله آموزش اندیکاتور ایچیموکو را مطالعه کنید.


تاریخچه پروژه ترون


پروژه ترون به‌وسیله جاستین سان (Justin Sun) که مدیرعامل کنونی شبکه ترون است، در جولای ۲۰۱۷ در سنگاپور شروع به کار کرد.
در دسامبر ۲۰۱۷، ترون پلتفرم منبع باز خود را به وجود آورد. پس‌ازآن پلتفرم آزمایشی ترون، بلاک چین اکسپلورر و کیف پول بر مبنای وب ترون تمامی در مارس ۲۰۱۸ شروع به کار کردند. پلتفرم اصلی ترون هم کمی پس‌ازآن یعنی در می ۲۰۱۸ اجرا شد.
ارز دیجیتال شبکه ترون، که ترونیکس (TRX) نام دارد، در آغاز مبتنی بر شبکه اتریوم و پروتکل ERC-20 بود اما بعد از مدتی گسترش‌یافته و با شروع به کار شبکه اصلی ترون در می ۲۰۱۸، تبدیل به یک ارز دیجیتال مستقل بر مبنای پروتکل ترون شد.

 

پروژه ترون چگونه کار می‌کند؟


ترون استراتژی منحصر به فرد خود را دارد و از یک ساختار ۳ لایه‌ به وجود آمده است که دارای لایه ذخیره‌سازی، لایه هسته و لایه برنامه‌ها هستند.

 

لایه ذخیره‌سازی


لایه ذخیره‌سازی ترون دارای یک قرارداد ذخیره‌سازی عرضه‌شده است که خودش هم به دو قسمت ذخیره‌سازی بلوک و ذخیره‌سازی شرایط طبقه‌بندی می‌شود. این لایه داده‌های خود را از پایگاه اطلاعات ترون می‌گیرد و برای انجام پردازش راحت‌تر و به‌روزرسانی‌های سریع‌تر تولیدشده است.

لایه هسته

در لایه هسته تعدادی ماژول ازجمله ماژول‌های معاملات هوشمند، مدیریت حساب و توافق جمعی موجود است. ماشین مجازی ترون هم در این لایه با برنامه اجرای معاملات هوشمند، شروع به کارکرده است.

لایه برنامه‌ها


توسعه‌دهندگان می‌توانند برای به وجود آوردن اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز گوناگون و همین‌طور کیف پول‌های سفارشی از رابط کاربری این شبکه استفاده نمایند.
پروتکل پروژه ترون به شکل کامل به بافر گوگل اتصال دارد که به‌وسیله این اتصال، پروتکل ترون می‌تواند از چندین زبان پشتیبانی نماید.


مهم‌ترین کاربردها پروژه ترون


توانایی پیاده‌سازی معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز (Dapps) از اساسی‌ترین و مهم‌ترین کاربردهای این شبکه است.
آسان‌ترین راه برای فهم اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز و چگونگی فعالیت آن‌ها، بررسی روند فعالیت سایت‌های سنتی است. برخلاف اپلیکیشن‌های دارای تمرکز سنتی، که در آن‌ها کدهای مرتبط در سرورهای متمرکزی فعالیت می‌کنند، کدهای اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز بر روی شبکه غیرمتمرکز همتا به همتا فعالیت می‌کند.


ماشین مجازی ترون


ماشین مجازی پروژه ترون یک سیستم مجازی تورینگ با حجم پایین است که برای اکوسیستم ترون تولیدشده است. 

هدف به وجود آوردن ماشین مجازی ترون، عرضه یک دستگاه بلاک چین شخصی‌سازی‌شده است که کارآمد، ثابت، ایمن و مقیاس‌پذیر باشد و به میلیون‌ها فرد از توسعه‌دهندگان در سراسر دنیا عرضه شود. افزون بر این، برخلاف مکانیسمی که در ماشین مجازی اتریوم موجود است، تراکنش‌ها یا معاملات هوشمند در ماشین مجازی ترون، رایگان هستند و هیچ توکنی برای به‌کارگیری آن احتیاج نیست.
پشتیبانی از صرافی‌های غیرمتمرکز
پروژه ترون از توابع مرتبط به صرافی‌های فاقد تمرکز پشتیبانی می‌نماید. یک صرافی فاقد تمرکز دارای چندین جفت معاملاتی هستند. هر حسابی می‌تواند یک جفت معاملاتی میان هر دو توکنی به وجود آورد، با این وضعیت که آن جفت در این شبکه وجود داشته باشد.
معاملات و نوسانات قیمت جفت ارزهای به وجود آمده از پروتکل بانکور (Bancor) تبعیت می‌کنند. شبکه ترون تائید می‌نماید که میزان دو توکن در همه جفت ارزهای معاملاتی هم‌شکل است و بنابراین نسبت میان دو جفت ارز، نسبت قیمت‌های آن‌ها است.


چالش‌ها و راهکارها پروژه ترون


هیچ شبکه‌ای بدون عیب و نقص نیست و از بیت کوین بگیر تا آلت کوین‌هایی که با هزاران ادعا وارد جهان ارزهای دیجیتال می‌شوند، با مسائل و انتقاداتی از سمت متخصصین جهان ارزهای دیجیتال روبرو می‌شوند.
اما موردی که دارای اهمیت است این است که گروه این پروژه‌ها چطور به این مسائل و مشکلات پاسخ می‌دهند و آیا پاسخی برای درست کردن آن‌ها عرضه می‌کنند یا تلاش دارند آن‌ها را انکار کنند و نادیده بگیرند. 

 

منتشر کردن آمار جعلی


گروه ترون همیشه درصدد اثبات برتری خود در مقایسه با بقیه پروژه‌ها با آمار و ارقام متفاوت بوده است. مدتی پیش جاستین سان، با منتشر کردن آماری در توییتر خود مدعی شد، تعداد اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز بر بستر پروژه ترون و همین‌طور میزان کاربران فعالی که از این برنامه‌ها استفاده می‌کنند، در مقایسه با دو رقیب خود یعنی اتریوم و ایاس بالاتر است.
با بررسی منبع آماری که جاستین سان مورداستفاده قرار داده بود، مشخص شد که از سه معیاری که سایت DappReview برای مقایسه میان اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز و افراد فعال آن در نظر گرفته بود، تنها در یکی از معیارهای در نظر گرفته آمار اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز و افراد فعال در ترون بالاتر از ایاس است و با در نظرگیری دو معیار دیگر ایاس آمار بیشتری را نشان می‌دهد.
سانسور کردن قسمتی از داده‌ها و عرضه اطلاعات ناقص برای اثبات برتری ترون ممکن است درزمانی کوتاه بتواند اثر مثبتی بر ارزش توکن ترونیکس داشته باشد، اما در بلندمدت حتماً به ضرر آن خواهد بود، چون فاش شدن ادعاهای بی اصول آن‌ها در مرور زمان اثباتی بر نامعتبر بودن پروژه خواهد شد.
با یک نگاه کلی به صفحات فضاهای اجتماعی ترون و اتریوم می‌شود فهمید آمار مرتبط به تعداد دنبال کننده‌های توییتر و فیس‌بوک ترون واقعی نیست.

با توجه به مقایسه‌ای که انجام‌شده است، ازآنجایی‌که میزان فالوئرهای توییتر اتریوم ۱۱.۶۴ درصد بالاتر از میزان فالوئرهای توییتر ترون است، مشخص است تعداد کامنت‌ها، لایک‌ها و ریتوئیت‌های مطالب اتریوم بالاتر از ترون باشد، اما اختلاف این میزان آن‌قدر زیاد است که به نظر می‌آید برخی از فالوئرهای ترون را اکانت‌های فیک و جعلی تشکیل می‌دهند.


جنگ‌های رسانه‌ای با رقیبان


گروه ترون و مخصوصاً مؤسس آن، جاستین سان، همیشه به تخریب رقیبان خود یعنی اتریوم و ایاس در رسانه‌های متفاوت و مخصوصاً در توییتر خود می‌پردازد.
درست است رقابت موجود در شبکه‌ها می‌تواند موجب بهبود و بالا رفتن سرعت رشد آن‌ها شود، اما برخی اوقات تمرکز بیش‌ازاندازه بر روی تخریب رقیبان و به وجود آوردن درگیری در رسانه‌ها می‌تواند موجب به حاشیه رانده شدن شبکه و فاصله گرفتن آن از برنامه‌های اصلی‌اش شود.


برنامه‌ها و رویدادهای پیش‌رو پروژه ترون


در سال ۲۰۱۸، ترون شراکت با کمپانی‌های بزرگ، فهرست شدن در صرافی‌های مختلف، و شبکه‌های مختلفی مانند آزمودن شبکه اصلی، به وجود آوردن شبکه اصلی، خرید سهام بیت‌تورنت و در آخر اطلس را انجام داد.
با پیاده‌سازی شبکه اصلی ترون و قرارگیری توکن ترون بر روی شبکه اصلی خود، اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز بر بستر شبکه ترون به‌شدت رشد یافتند.
پروژه ترون در اوایل سال ۲۰۱۸ سهام شرکت بیت‌تورنت را خرید و شبکه اطلس، که یک شبکه نوآورانه با برنامه تمرکززدایی محتوای اینترنت به‌وسیله فنّاوری بلاک چین بود را خلق کرد.
در اوایل سال ۲۰۱۸ شایعاتی بر مبنای خرید کمپانی بیت‌تورنت که اسم آن به رین‌بری (Rainberry) تغییریافته بود، به گوش رسید.

بعد از مدتی جاستین سان، خالق ترون در توییتر خود رسماً اعلام نمود همه سهام بیت‌تورنت را خریده است. به وجود آوردن توکن بیت‌تورنت بر شبکه بلاک چین ترون برای به‌کارگیری در شبکه بیت‌تورنت با برنامه بیشتر شدن سرعت دانلود و دسترسی بالاتر و بهتر به منابع موردنیاز بوده است.
بعد از خرید بیت‌تورنت به‌وسیله جاستین، ارز دیجیتال بیت‌تورنت که بر روی شبکه ترون پیاده‌سازی شده بود، به وجود آمد. توکن ایجادشده، یک توکن بسیار پرکاربرد بود که اعضای بیت‌تورنت می‌توانند از آن برای پرداخت در قبال دانلود با سرعت بیشتر استفاده نمایند.
پیش از به وجود آوردن توکن برای پلتفرم بیت‌تورنت، این کمپانی ۲۰۰ میلیون عضو فعال داشت. اگر این اعضا بتوانند از بهبودهایی که به‌وسیله گروه ترون در شبکه آن‌ها انجام‌گرفته، بهره‌مند شوند، بیت‌تورنت می‌تواند به‌راحتی با فناوری بلاک چین تطبیق پیدا کند.
از دیگر اتفاقات دارای اهمیت پروژه ترون، به‌روزرسانی‌های آن است که از این منظر ۲۸ فوریه  2019 یکی از روزهای مهم در اهداف ترون به شمار می‌آید، زیرا در این روز، به‌روزرسانی ادیسه ۳.۵ و آپدیت ترون‌گرید ۲.۰، تحت عنوآن‌هاردفورک شبکه ترون انجام گرفت.


همکاری‌ها و پذیرندگان پروژه ترون


ترون از آغاز تأسیس تابه‌حال با کمپانی‌های بزرگی اعلام شراکت کرده است که این اعلام همکاری‌ها همیشه به بالا رفتن قیمت TRX کمک کرده‌اند.
در ادامه به چندین مورد از بااهمیت‌ترین شراکت‌هایی که ترون تابه‌حال اعلام کرده، اشاره‌شده است.
در تاریخ ۶ مارس ۲۰۱۹، ترون و تتر، با برنامه به وجود آوردن یک ارز دیجیتال ثابت بر بستر شبکه ترون در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۱۹، شراکت خود را اعلام نمودند.

در تاریخ ۱۱ فوریه ۲۰۱۹، کمپانی ALS و ترون  با برنامه به‌کارگیری بلاک چین برای ردیابی کمک‌های پولی، شراکت خود را اعلام نمودند.
پروژه ترون، نماینده اسبق SEC را به‌عنوان نخستین متصدی قسمت اجرائیات خود در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۱۹ استخدام نمود.
ترون در بخش بازی‌های فاقد تمرکز. ترون آرکد (TronArcade) با gumi-Cryptos.com که یک کمپانی بزرگ در بخش خریدوفروش بازی در کشور ژاپن است، قرارداد همکاری بستند.
شراکت با کمپانی بایدو (Baidu) در آگوست سال ۲۰۱۸،  که از آن تحت عنوان غول اینترنتی یاد می‌کنند و از این شراکت هم به‌عنوان یکی از عظیم‌ترین همکاری‌های ترون نام‌برده می‌شود.
شراکت ترون با صرافی مشهور بایننس با برنامه عرضه طرح‌های خلاقانه بلاک چین در قسمت خیریه بایننس هم یکی از مؤثرترین همکاری‌های پروژه ترون بوده است.


رقبای اصلی پروژه ترون


اگر ازنظر عرضه معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز به پروژه ترون نگاه شود، می‌توان پروژه‌های خوب زیادی را پیدا کرد که در این بخش فعالیت کرده و درنتیجه می‌توان آن‌ها را تحت عنوان رقبای مهم برای ترون در نظر گرفت.
پروژه‌های برتری که در بخش ارائه معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز می‌توان از آن‌ها یادکرد شامل: اتریوم، ترون و ایاس هستند.


اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز


جاستین سان، در توئیتی در تاریخ ۱۸ فوریه ۲۰۱۹ مقایسه‌ای میان شبکه خود و دو شبکه رقیب خود در بخش عرضه اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز ارائه داده و مدعی است در بخش میزان اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز و همچنین میزان اعضای فعالی که از این برنامه‌ها استفاده می‌کنند، ترون در جایگاه نخست قرار دارد.

ازآنجایی‌که ادعای جاستین سان تحت عنوان قرار گرفتن در جایگاه نخست در بخش عرضه اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز در قیاس با دو شبکه‌ ایاس و اتریوم، ادعای بزرگی است، بد نیست درستی آن را بررسی نماییم:

سایت DappReview به‌عنوان مشهورترین پلتفرم اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز در دنیا شناخته می‌شود که داده‌های خود را از ۶ زنجیره عمومی که داده‌های بیش از ۲,۵۰۰ اپلیکیشن فاقد تمرکز در آن‌ها ثبت‌شده، می‌گیرد.
بیشتر سایت‌های ردیابی اطلاعات مثل DappReview میزان کاربران اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز را به شکل میزان کاربرانی که با آدرس‌های معاملات هوشمند در ارتباط هستند، در نظر می‌گیرند:
به‌عبارتی‌دیگر، اگر ۱۰۰۰ آدرس مختلف، تراکنش‌هایی را با یک اپلیکیشن فاقد تمرکز شروع کنند، می‌توان گفت آن اپلیکیشن فاقد تمرکز در آن روز ۱۰۰۰ عضو فعال داشته است.

با استفاده از بحث بالا، نگاهی به آمار اعضای فعال این برنامه‌ها در پلتفرم‌های ترون، ایاس و اتریوم خواهیم انداخت:

نمودار بالا نشانگر آن است که میزان اعضای فعال اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز در شبکه‌های ترون، ایاس و اتریوم از ۱۱ دسامبر ۲۰۱۸ تا ۱۰ فوریه ۲۰۱۹ رویه رو به رشدی داشته است و همین‌طور میزان کاربران فعال اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز که بر بستر ایاس قرار دارند، از میزان اعضای فعال اپلیکیشن‌های فاقدتمرکز ترون و اتریوم در این دو ماه بالاتر بوده است.

 

ایاس


در این نمودار، اعضای فعال در شبکه ‌ایاس با توجه به میزان تراکنش‌های روزانه‌ای که انجام می‌دهند، به چندین بخش شامل:
۲ تراکنش در شبانه‌روز، ۳ تراکنش در شبانه‌روز، ۵ تراکنش در شبانه‌روز و ۱۰ تراکنش در شبانه‌روز، طبقه‌بندی‌شده‌اند.
همان‌طور که در نمودار معلوم است، تعداد اعضایی که ۲ و ۳ تراکنش در روز داشته‌اند، کمی بی‌ثبات است، درحالی‌که میزان اعضایی که ۵ تراکنش در روز انجام داده‌اند تقریباً در حدود 10K-11K و میزان اعضایی که ۱۰ تراکنش در روز انجام داده‌اند هم در حدود 7K-8K پایدار باقی‌مانده است.

در تصویر پایین هم دوباره کاربران فعال اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز ایاس، ازنظر میزان حجم تراکنشی داشته‌اند، به چندین دسته متفاوت طبقه‌بندی‌شده‌اند، که شامل میزان تراکنش ۱، 2،  و ۱۰ ایاس در شبانه‌روز می‌شود.

هر چهار مجموعه یک‌روند نزولی را داشته‌اند. 

طبق گزارش DappReview، میزان بازدیدهای صفحات مرتبط به ایاس ۶۳% نزول داشته است، درصورتی‌که میزان بازدیدهای صفحات مربوط با ترون در مدت‌زمان شبیه به هم، تنها ۱۸% نزول داشته است.


پروژه ترون


با در نظر گرفتن خصوصیاتی شبیه آنچه در بالا برای ایاس گفتیم، دو نموداری که در بالا برای ایاس بررسی نمودیم برای پروژه ترون نیز بررسی خواهیم کرد:
تعداد اعضایی که بیش از ۵ تراکنش در روز در اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز ترون انجام داده‌اند، تقریباً در حدود ۷-۸ هزار، ثابت بوده است و میزان اعضایی که بالاتر از ۱۰ تراکنش در روز انجام داده‌اند هم در حدود۳-۴ هزار پایدار مانده است.

به شکل خلاصه، نمودار بالا نشانگر آن است که تعداد اعضای اپلیکیشن‌های فاقدتمرکز ترون با در نظر گرفتن مقدار حجم تراکنش‌هایی که داشته‌اند، تقریباً پایدار مانده است.

تعداد اعضایی که میزان تراکنش‌هایی بالاتر از ۱۰۰ ترونکیس انجام داده‌اند، تقریباً ۶K است که در مقایسه با ماه اخیر خود تغییر زیادی نداشته است.


شبکه اتریوم


بعضی از کارشناسان بخش ارزهای دیجیتال اعتقاددارند، روزهای خوب برای پروژه اتریوم با راه‌اندازی پروژه ایاس گذشته و پس‌ازآن هم با آمدن پروژه ترون، از نیمه دوم سال ۲۰۱۸ اتریوم به شکل کامل به حاشیه رفته است.
اما می‌توان گفت میزان متوسط اعضایی که در این پروژه ۵ تراکنش انجام داده‌اند، تقریباً ۱.۲K و تعداد اعضایی که ۱۰ تراکنش انجام داده‌اند، تقریباً ۶۰۰ بوده است، که در قیاس با آمار مشابه با دو شبکه ‌ایاس و ترون، کارکرد خوبی به نظر نمی‌آید.

اما آمار مربوط به میزان تراکنش‌های انجام‌گرفته در اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز اتریوم، فعالیت متفاوتی را داشته است. تعداد اعضا در همه تقسیم‌بندی‌ها حدوداً در حدود ۲-۳ هزار است، که نشانگر آن است که اتریوم همچنان در بخش اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز فعالیت دارد.

اما یک  آمار دیگر که برای مقایسه میزان اعضای فعال در این سه شبکه به‌وسیله DappReview بررسی‌شده است، تعداد نشانی‌هایی است که در دو ماه اخیر با معاملات هوشمند در ارتباط بوده‌اند، که تعداد آن برای سه شبکه ‌ایاس، اتریوم و ترون به شرح پایین است:
ایاس: ۱۹۷ هزار
اتریوم: ۱۵۱ هزار
ترون: ۲۶۷ هزار
میزان نشانی‌های (کاربران) فعال: 
ایاس: ۱۳,۸۴۵- معیار میزان اعضای فعال: بیش از ۶۰ تراکنش و حجم تراکنش بالای ۶۰ ایاس.
اتریوم: ۲,۱۳۳- معیار میزان اعضای فعال: بیش از ۶۰ تراکنش و حجم تراکنش بالای ۱.۵ اتر.
ترون: ۱۶,۲۳۶- معیار میزان اعضای فعال: بیش از ۶۰ تراکنش و حجم تراکنش بالای ۶۰۰۰ ترونیکس.

 

رویدادها و اخبار تأثیرگذار روی قیمت پروژه ترون


اخبار و اتفاقاتی که در بخش‌های مختلف، از فهرست شدن در صرافی‌های مشهور گرفته تا به‌روزرسانی‌های فنی درباره یک پروژه به وقوع می‌پیوندد، ازجمله مسائل بسیار مؤثری است که همیشه در تحلیل فاندامنتال پروژه‌ها بررسی می‌شود. به همین علت به بررسی اخبار مهمی که در ماه‌های گذشته در مورد پروژه ترون منتشرشده و اثری که بر روی قیمت توکن آن، یعنی TRX گذاشته، می‌پردازیم.
۴ مارس ۲۰۱۹
قرارداد ترون و تتر، شراکت خود بر مبنای معرفی تتر بر روی پلتفرم ترون در سه ماه دوم سال ۲۰۱۹ را اعلام نمودند. به دنبال منتشر شدن این خبر ارزش ارز دیجیتال این پروژه در طی چند ساعت، درحالی‌که بیشتر ارزها با کاهش قیمت روبه‌رو بودند، یک بالا رفتن قیمت ۹.۵۲% را تجربه نمود.
۲۶ فوریه ۲۰۱۹
گروه ترون طی بیانیه‌ای اعلام نمود توکن ترونیکس TRX در شبکه رسمی صرافی مشهور بیت مکس فهرست می‌شود.
۲۵ فوریه ۲۰۱۹
جاستین سان، خالق ترون اعلام نمود میزان دنبال کننده‌های فیس‌بوک ترون از مرز ۱ میلیون نفر رد شده است.
۲۲ فوریه ۲۰۱۹
توکن ترونیکس TRX در صرافی bitget3 فهرست خواهد شد.
۲۰ فوریه ۲۰۱۹
شرکت سرویس‌های سرمایه‌گذاری ارزهای دیجیتال بیت‌گو BitGo اعلام نمود توکن ترون را به کیف پول خود افزوده و از آن پشتیبانی می‌نماید.
۱۴ فوریه ۲۰۱۹
سایت DappReview اعلام نمود میزان اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز ترون در طی سه و نیم ماه به ۲۰۰ عدد رسیده است.
۱۳ فوریه ۲۰۱۹
ترون در اپلیکیشن SpendApp فهرست شده و از این به بعد می‌توان با حساب بانکی، ترونیکس معامله کرد. توکن TRX را می‌توان در بیشتر از ۴۰ میلیون محدوده به‌وسیله کیف پول Spend و ویزا کارت به شکل فوری به پول رایج فیزیکی تبدیل کرد.
۱۱ فوریه ۲۰۱۹
شرکت ALS با ترون برای به‌کارگیری از فناوری بلاک چین با برنامه پیگیری کمک‌های پولی، قرارداد شراکت بستند.
۶ فوریه ۲۰۱۹
اپیک دراگون (Epic Dragons) به‌عنوان اپلیکیشن فاقد تمرکزی که بالاترین تعداد اعضا در طول ۲۴ ساعت در تاریخ ۶ فوریه ۲۰۱۹ با آن فعالیت کرده‌اند را در DappRadar ثبت نمود.


مارکت‌کپ یا ارزش کل بازار پروژه ترون


پروژه ترون با میزان سرمایه ۲ میلیارد دلاری هم‌اکنون رتبه دهم در بین ارزهای دیجیتال را دارد.

وجود دو شبکه رقیب، یعنی همان اتریوم و ایاس که با داشتن میزان سرمایه بالاتر نسبت به ترون، به ترتیب در رتبه‌های دوم و هفتم قرار دارند، رقابت را برای این شبکه دشوارتر کرده است.
برای فهمیدن اهمیت جایگاه پلتفرم‌های عرضه‌کننده معاملات هوشمند و برنامه‌های فاقد تمرکز می‌توان با جمع نمودن مقدار سرمایه موجود در آن‌ها، سهم آن‌ها از همه بازار ارزهای دیجیتال یا برای فهم بهتر سهم آن‌ها از همه بازار آلت کوین‌های دیگر را به دست آورد.
اگر سهم سه شبکه عرضه‌کننده معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز را در میان ۱۰ ارز دیجیتال نخستین به‌جز بیت کوین محاسبه کنیم، می‌بینیم که از ۱۰ آلت کوین نخستین ۴۴ درصد آن را این سه شبکه تشکیل می‌دهند.

 

حجم معاملات پروژه ترون

 

با بررسی تاریخچه حجم معاملات روزانه در پروژه ترون می‌فهمیم که در زمان‌هایی که بالا رفتن مارکت‌کپ با بالا رفتن میزان معاملات روزانه در صرافی‌ها همراه شده، بالا رفتن میزان سرمایه و به‌تبع آن بالا رفتن قیمت ادامه‌‌دار بوده است.

همین‌طور در وضعیتی که در چندین روز پی‌درپی شاهد بالا رفتن میزان معاملات باشیم، اما مارکت‌کپ و درنتیجه قیمت فرقی نکند، به‌عنوان محدوده Accumulation یا جمع‌آوری فهمیده می‌شود که خریداران و فروشندگان بالایی در حال کار هستند و در آینده نه‌چندان دور می‌تواند موجب به بالا رفتن قیمت شود.


جمع‌بندی پروژه ترون


ازآنجایی‌که پروژه ترون در اوایل سال ۲۰۱۸ فعالیت خود را آغاز کرده، یک پروژه جدید محسوب می‌شود و با توجه به اینکه تمرکز این پروژه هم‌اکنون بر روی عرضه معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز است، کار دشواری در پیش دارد، چون خیلی قبل از آنکه ترون بخواهد آغاز به کار کند، دو شبکه اتریوم و ایاس بودند و با موفقیت بر روی عرضه معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز فعالیت می‌کردند.
به همین علت، ترون اگر قصد موفقیت داشته باشد و از این دو پروژه جلوتر برود، باید فعالیتی متفاوت و بالاتر از این دو شبکه ارائه دهد. بر اساس همه آمارهایی که بررسی شد، هم‌اکنون ترون و ایاس در میزان اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز و کاربران فعالی که آن‌ها را مورداستفاده قرار می‌دهند، در یک رقابت خیلی نزدیک هستند، ولی ترون بعضی‌اوقات به‌وسیله شیوه‌های مختلف که یکی از آن‌ها را در بررسی‌هایی که به‌وسیله DappReview انجام‌شده بود، مشاهده کردیم، آمار تقلبی به وجود می‌آورد، که این مسئله ممکن است در کوتاه‌مدت بتواند اثر مثبتی روی ارزش ترونیکس داشته باشد، اما در طولانی‌مدت و با برملا سازی سایت‌هایی که این آمار را با درگیری معیارهای متفاوت بررسی می‌نمایند، می‌تواند به‌شدت به زیان این شبکه تمام شود.

پروژه ترون همیشه تلاش کرده با به‌کارگیری مارکتینگ قدرتمند خود و همین‌طور به وجود آوردن اطلاعات تقلبی چه درباره اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز و اعضای آن در شبکه ترون و چه درباره شبکه‌های اجتماعی خود، و در کل عدم شفافیتی که با اعضا داشته، از دو رقیب مهم خود یعنی اتریوم و ایاس جلو رود و بارها، مسائل مختلفی را برای درگیری با دو رقیب خود در توییتر و بقیه شبکه‌های اجتماعی به وجود آورده است.
اما نباید چشم‌پوشی کرد که ترون باوجود جاستین سان و گروه بزرگی از کارشناسان مختلف، مارکتینگ قدرتمند، به وجود آوردن ماشین مجازی ترون و برنامه‌ای که برای به وجود آوردن توکن ثابت مبتنی بر پروژه ترون با شراکت تتر دارد و همین‌طور باوجود تهیه سهام بیت‌تورنت و ایجاد توکن بر مبنای ترون برای آن، حالا بیشتر قدرتمند شده و باید دید فعالیت آن در آینده به نسبت به اتریوم و ایاس به چه شکل خواهد بود.

نمودار قیمتی ترون

با مشاهده نمودار قیمتی روزانه ترون به این نکته پی می بریم که قیمت این رمز ارز در حال برخورد های پی در پی به میانگین متحرک ساده ۲۰۰ روزه می باشد و این میانگین متحرک برای این رمز ارز فعلا حکم حمایت را دارد.

 

Comments
Write a comment Close