Search
US Dollar
EN
Back to all

تحلیل فاندامنتال پروژه چین لینک

پروژه چین لینک با برنامه ساخت پلی میان معاملات هوشمند در بلاک‌چین و داده‌های موجود در جهان واقعی، ایجاد شد. ویتالیک بوترین، سازنده اتریوم باعرضه قراردادهای هوشمند دگرگونی عظیمی در جهان بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال به وجود آورد. ولی مسئله‌ای که از همان اول در مورد این قراردادها پیش آمد، چگونگی تعامل و رابطه آنها با دنیای بیرون از بلاک‌چین و به عبارتی جهان واقعی خودمان بود. در اصل مسئله اینجا بود که هیچ راهی برای منتقل کردن داده‌هایی که بیرون از قسمت بلاک‌چین بودند به معاملات هوشمند وجود نداشت. این پروژه برای حل این مسئله به وجود آمد.

تاریخچه پروژه چین لینک

با مجموعه آموزش های فارکس و ارز دیجیتال ارگ تجارت همراه باشید: این پروژه به‌وسیله سازمانی به نام اسمارت کانترکت (SmartContract) که در سپتامبر ۲۰۱۴ به وجود آمده بود، ساخته شد.
مثل خیلی از پروژه‌های دیگری که در آغاز به‌وسیله بلاک‌چین اتریوم شروع به کار می‌کنند، این پروژه نیز در آغاز در بستر بلاک‌چین اتریوم ساخته شد و توکن آن به‌عنوان یک توکن ERC-20 در یک مزایده عمومی در تاریخ ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۷ به انتها رسید و در آن زمان ۳۲ میلیون دلار جذب سرمایه نمود.
گروه اصلی که این پروژه را مدیریت می‌کردند، متشکل از دو نفر بود، سرگی نازاروف (Sergey Nazarov) و استیو الیس (Steve Ellis). سرگی سابقه کارآفرینی در پروژه‌های متفاوتی را داشت و در سال ۲۰۱۱ به جهان ارزهای دیجیتال علاقه نشان داد. استیو هم از بنیان‌گذاران سازمان اسمارت کانترکت بود و با سرگی در به‌وجودآوردن صرافی دارایی‌های امنیتی همکاری کرده بود.
وقتی که اتریوم در سال ۲۰۱۵ به شکل رسمی آغاز به کار کرد، انقلابی عظیم در مشاغل سنتی و پاسخ‌هایی که بلاک‌چین می‌توانست به آنها عرضه کند، به وجود آورد. در اصل، بعد از شروع به کار اتریوم، بلاک‌چین دیگر تنها یک واسط برای شکل‌گیری معاملات مالی تازه نبود، بلکه باعرضه قراردادهای هوشمند به‌وسیله ویتالیک بوترین، سازنده اتریوم، کارکردهای تازه و مؤثری از بلاک‌چین به جهان ارائه شد.
اما مسئله‌ای که در مورد قراردادهای هوشمند پیش آمد این بود که این قراردادها تنها می‌توانستند داده‌هایی را که در بلاک‌چین موجود هستند، مدیریت کنند.
ازآنجایی‌که خیلی از برنامه‌هایی که در بستر اتریوم طراحی شده بودند، نمی‌توانستند با جهان واقعی مرتبط باشند و به شکلی یک فاصله‌ای میان آنها و جهان واقعی وجود داشت، این مسئله باید به شکلی حل می‌شد.
اینجا، همان قسمتی است که پروژه چین لینک داخل ماجرا می‌شود. مخاطبان قراردادهای هوشمند می‌توانستند با استفاده از شبکه چین لینک، اطلاعات را از رابط‌های کاربری شبکه‌هایی که بیرون از بخش بلاک‌چین قرار داشتند، استخرهای اطلاعات و بقیه منابع بردارند و آن را با بلاک‌چین مخلوط کنند.
در اصل، چین لینک داده‌های مرتبط به برنامه‌هایی که بیرون از بلاک‌چین قرار دارند را می‌گیرد و به بلاک‌چین منتقل می‌کند.

پروژه چین لینک چگونه کار می‌کند؟

قراردادهای هوشمند با وجود فواید بالایی که دارند، به‌خاطر محدودیت در داده‌های درون زنجیره‌ای یک بلاک‌چین، ظرفیت بالایی نداشته و این مسئله ارتباطشان را با جهان واقعی محدود می‌کند.

مسئولیت چین لینک برقرار کردن تعامل میان قراردادهای هوشمندی که داخل زنجیره‌های بلاک‌چینی کار می‌کنند با مشاغل و اطلاعاتی است که بیرون از زنجیره‌های بلاک‌چین هستند.
برای شروع این کار شبکه چین لینک دو جزء مهم دارد:
زیرساخت زنجیره‌ای درونی و زیرساخت زنجیره‌ای برونی.
زیرساخت اول دارای قراردادهایی است که در بلاک‌چین اتریوم به کار برده شده و به آنها معاملات اوراکل می‌گویند.
قراردادهای اوراکل تقاضاهای کاربرانی را که می‌خواهند به داده‌هایی بیرون از زنجیره‌های بلاک‌چین دسترسی داشته باشند، بررسی می‌کنند و جواب می‌دهند.
هم اکنون شبکه چین لینک تنها توانایی برقراری ارتباط با قراردادهای هوشمندی که در بلاک‌چین اتریوم راه‌اندازی شده‌اند را دارد ولی قصد آن این است که در آینده بتواند با معاملات هوشمندی که در بلاک‌چین‌های متفاوت ارائه می‌شوند نیز تعامل داشته باشد.
لازم به ذکر است، توکن پروژه چین لینک که از آغاز در بستر بلاک‌چین اتریوم شروع به کار کرده، یک توکن ERC-20 است و نام آن لینک (LINK) است.

مهم‌ترین کاربردها پروژه چین لینک

قراردادها، به تعریف تعهداتی میان دو طرف درگیر در یک معامله هستند. به لطف فناوری دفتر کل عرضه شده، معاملات هوشمند، راه آسان‌تر و بهینه‌تری برای به عمل‌کردن به این قراردادها ارائه داده‌اند. بااین‌حال، استفاده از این معاملات هوشمند در دنیای امروز بسیار محصور است، زیرا این قراردادها فهمی از اتفاقاتی که در جهان واقعی می‌گذرد ندارند و نمی‌توانند با آن تعامل داشته باشند.

تنها راه تعامل معاملات هوشمند با منابع خارجی به‌وسیله اوراکل است.
چین لینک نخستین شبکه اوراکلی دارای عدم تمرکز است که توانایی ارسال و دریافت اطلاعات از عوامل خارجی به معاملات هوشمندی که بر بستر بلاک‌چین شروع به کار می‌کنند را عرضه می‌دهد.
برای فهم بهتر لزوم تعامل میان قراردادهای هوشمند و منابع داده‌های بیرون از بلاک‌چین، در ادامه به بعضی از کاربردهای چین لینک خواهیم پرداخت.

سیستم‌های پرداختی پروژه چین لینک

در معاملات هوشمند، توان پرداخت به‌وسیله ارز دیجیتال منحصر بلاک‌چین مرتبط به آن قرارداد هوشمند، کار راحتی است. در جهان واقعی، خیلی از مشاغل حاضر نیستند ریسک نوسانات پول و دارایی‌های دیجیتال را قبول کنند و در پرداخت معاملات خود از این ارزها استفاده کنند.
معاملات هوشمند برای اینکه بتوانند بیشتر در جهان واقعی توانایی استفاده دارند، باید توانایی استفاده از روش‌های پرداخت مختلف در آنها به وجود آید. بنابراین باتوجه‌به گزینه‌های پرداختی گسترده‌ای که در سراسر جهان وجود دارد، قراردادهای هوشمند برای اینکه بتوانند کاربردی‌تر شوند و در دنیای واقعی مورداستفاده قرار گیرند، لازم است امکان پرداخت با روش‌های متنوعی از این گزینه‌های پرداخت در قراردادهای هوشمند، فراهم شود.

پرداخت‌های بانکی پروژه چین لینک

چین لینک، این مسئله را فراهم می‌کند که معاملات هوشمند بتوانند به‌آسانی به سیستم‌های بانکی موجود اتصال پیدا کنند و متخصصان بتوانند به‌وسیله آن برنامه‌هایی را تولید کنند که به‌وسیله سیستم‌های مالی سنتی امکان نداشت.
توسعه‌دهندگان معاملات هوشمند، به‌وسیله چین لینک می‌توانند داده‌هایی مانند حساب‌های بانکی کاربران، سپرده‌گذاری‌ها و… را از بانک‌های سراسر جهان در معاملات هوشمند ادغام کند. این توسعه‌دهندگان همین‌طور می‌توانند از مزیت‌های پرداخت بین‌المللی سوئیفت برای پرداخت‌های بیرون از مرز استفاده کنند.

ایجاد شبکه‌های پرداختی پروژه چین لینک

پروژه چین لینک توانایی دسترسی راحت به معاملات هوشمند را به کاربران کارت‌های اعتباری را دارد و به این وسیله، شبکه‌های پرداختی شبیه به پی پال درست کند. با استفاده از شبکه چین لینک توانایی ایجاد شبکه‌های پرداختی شبیه به پی پال را دارد.

صرافی‌های غیرمتمرکز پروژه چین لینک

بیشتر صرافی‌های بدون تمرکز، کاربران را مجبور به تبدیل دارایی‌هایشان، کیف پول خود را به صرافی‌های معتمد کنند. ولی چین لینک، یک راه تازه برای شکل‌دادن صرافی‌های بدون تمرکز عرضه کرده است. به‌وسیله چین لینک و معاملات هوشمند دسترسی به حساب‌هایی که بیرون از زنجیره بلاک‌چین موردنظر وجود دارند، برای هر دو سمت معامله میسر خواهد شد.

چالش‌ها و راهکارها پروژه چین لینک

یکی از مسائل اساسی که در مورد پروژه چین لینک و وظایف آن، وجود دارد، این است که اوراکل‌های استفاده شده در چین لینک، به شکل متمرکز هستند. چین لینک برای حل مشکلات مرتبط به تمرکز این اوراکل‌ها، پاسخ عرضه منابع و اوراکل‌ها را می‌دهد.
به این معنا که برای به‌دست‌آوردن داده‌های مرتبط به قرارداد یک فرد از اوراکل‌های متفاوتی استفاده شود و همین‌طور این اوراکل‌ها هرکدام برای جمع‌آوری داده‌های خود از منابع متفاوتی استفاده کرده باشند. این پاسخ می‌تواند یکدست‌سازی پلتفرم و درست بودن اطلاعات جمع‌آوری شده را تضمین کند.

برنامه‌ها و رویدادهای پیش رو پروژه چین لینک

پروژه چین لینک یکی از پلتفرم‌هایی است که تابه‌حال هیچ‌وقت نقشه راه مشخصی به شکل رسمی ارائه نکرده است. تقریباً همه متخصصان جهان بلاک‌چین و ارزهای دیجیتال به این مسئله رسیده‌اند که قابلیت تعامل میان بلاک‌چین و جهان واقعی و اطلاعات بیرون از بلاک‌چین دارای اهمیت بالایی است.
باتوجه‌به شواهد موجود انتظار می‌رود میزان بالاتری از پروژه‌های عرضه‌کننده معاملات هوشمند و برنامه‌های فاقد تمرکز برای استفاده از اطلاعات بیرون از بلاک‌چین، به این پروژه بپیوندند. چون اوراکل‌های چین لینک این قابلیت را دارند که معاملات هوشمند بتوانند از یک حافظه بیرون (بیرون از بخش بلاک‌چین) استفاده کرده و به این وسیله بتوانند با جهان واقعی ارتباط داشته باشند و به زبان راحت‌تر بتوان از این معاملات هوشمند در جهان واقعی استفاده کرد.

همکاری‌ها و پذیرندگان پروژه چین لینک

چین لینک یکی از پروژه‌هایی است که در نیمه نخست سال ۲۰۱۹ و در وقتی که خیلی از آلت‌کوین‌ها در شرایط نامناسبی از نظر افزایش قیمتی به سر می‌بردند، توانست رشد زیادی کند و بیشتر بالارفتن قیمتی که این پروژه در مدت ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۹ تجربه شد، حاصل همکاری‌های مفید آن با کمپانی‌های بزرگ و مشهور بود.

چین لینک، سوئیفت و گوگل

یکی از بااهمیت‌ترین این همکاری‌ها که در تاریخ ۱۴ ژوئن ۲۰۱۹ به وقوع پیوست، گوگل پروژه چین لینک را به‌عنوان یک همکار رسمی سرویس ابری انتخاب نموده و شراکت خود با این پروژه را اعلام داشت.
بر اساس این شراکت که در یکی از پست‌های وبلاگ گوگل کلود (Google Cloud) به شکل کامل به تفسیر آن پرداخت، گوگل تمایل دارد اطلاعات بیگ‌کواِری BigQuery را به‌وسیله اوراکل‌های چین لینک به بلاک‌چین منتقل کرده و در معاملات هوشمند از آنها استفاده کند.

پروژه چین لینک و سایر ارزهای دیجیتال

یکی دیگر از شراکت‌های مفید و کاربردی پروژه چین لینک، همکاری این پلتفرم با پروژه آیوتکس (IoTeX) بوده است.
پروژه آیوتکس که با قصد استفاده در کارکردهای اینترنت اشیاء (IoT) تولید و طراحی شد، در تاریخ ۱۲ جولای گفت که تمایل دارد تا با شراکت با چین لینک از توانمندی‌های این پروژه در پلتفرم خود بهره ببرد.
بر طبق همکاری، قرار بر آن شد تا چین لینک در شبکه اصلی آیوتکس (IoTex) ترکیب شود و معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز آیوتکس بتوانند با استفاده از شبکه چین لینک از اطلاعاتی که بیرون از زنجیره‌های بلاک‌چین و در جهان واقعی قرار دارند، استفاده کنند.
از دیگر پروژه‌های ارز دیجیتالی که از توانمندی‌های چین لینک در شبکه خود استفاده خواهد کرد، پروژه سلر (Celer) است که کمی قبل ارائه اولیه آن در لانچ‌پد بایننس با موفقیت شروع شد.
میزان پروژه‌هایی که وارد مشارکت با این پروژه شده‌اند و تمایل دارند در پلتفرم خود از این پروژه استفاده کنند، بسیار بالا است که این به معنای توانایی‌ها و قابلیت‌های این پروژه است.

رقبای اصلی پروژه چین لینک

هم اکنون و در جهان ارزهای دیجیتال، تنها یک رقیب قدرتمند و جدی می‌توان برای پروژه چین لینک پیدا کرد که در ادامه به بررسی و معرفی آن خواهیم پرداخت.
چین لینک و انیگما
انیگما هم مثل چین لینک در سال ۲۰۱۷، در بستر بلاک‌چین اتریوم و با قصد دسترسی به اطلاعات بیرون از فضای بلاک‌چین و اطلاعات موجود در جهان واقعی و منتقل کردن و قابلیت دسترسی به آنها در معاملات هوشمند ایجاد شد.
اما پاسخی که انیگما برای درست‌کردن این مشکل عرضه کرد کمی با چین لینک فرق داشت.
انیگما برای درست‌کردن مشکل عدم دسترسی به داده‌های بیرون از زنجیره بلاک‌چین در معاملات هوشمند، قراردادهای پنهان را عرضه کرد. قراردادهای پنهان که انیگما عرضه کرده می‌توانند بیرون از زنجیره بلاک‌چین انجام شوند، به این معنا که انجام قرارداد در بلاک‌چین اتریوم به وقوع نمی‌پیوندد.
این پروژه که با داشتن میزان سرمایه ۳۴ میلیون دلاری در رتبه ۱۳۱ ارزهای دیجیتال است، فاصله ۱۰۰ میلیون دلاری با چین لینک داراست و باوجوداینکه این دو شبکه فعالیت خود را تقریباً در یک‌زمان شروع کردند، به نظر می‌رسد چین لینک تابه‌حال در تحقق برنامه‌های خود موفق‌تر عمل کرده که توانسته این فاصله زیاد را با رقبای خود درست کند.
رویدادها و اخبار تأثیرگذار روی قیمت پروژه چین لینک
ارز دیجیتال لینک (LINK) از ۲ تا ۲۰ ژانویه، ۱۱۱ درصد بالارفتن قیمت را داشته است که به بررسی عواملی که در این مدت در باره این ارز دیجیتال به وقوع پیوسته باعث این افزایش قیمت شده است خواهیم پرداخت:

۸ ژانویه ۲۰۱۹
گروه چین لینک در تاریخ ۸ ژانویه گفت که تصمیم دارد در سمیناری که در تاریخ ۲۳ ژانویه در سانفرانسیسکو برپا می‌شود دررابطه‌با اهمیت و نحوه تعامل و اتصال معاملات هوشمند به جهان واقعی صحبت کند.

۱۷ ژانویه ۲۰۱۹
پروفسور آری جولز (Ari Juels) که یکی از مهره‌های بااهمیت در یکی از کمپانی‌های غول تکنولوژی به اسم کورنل (Cornell Tech) است، مطلبی را انتشار داده و در آن مهم بودن معاملات هوشمند و لزوم استفاده از آنها در جهان واقعی را توضیح داد.
۷ مارس ۲۰۱۹
پروژه چین لینک در ادامة همکاری‌های زیادی را که از آغاز ۲۰۱۹ اعلام کرده بود، شراکت خود با کمپانی اوراکلیزایت Oraclizeit را عمومی کرد که در طی این شراکت قرار شد که این پروژه از این شبکه برای در دسترس قراردادن اوراکل‌های خود در معاملات هوشمند استفاده کند.

۹ مارس ۲۰۱۹
در کنفرانس ETHDenver ۲۰۱۹، سرگی نازاروف، به‌عنوان یکی از سازندگان این پروژه حضور داشت و در مورد کاربرد اوراکل‌ها برای بهتر کردن قراردادهای هوشمند سخنرانی کرد.

۱۴ می ۲۰۱۹
تیم لینک در یک کنفرانس گفت که شبکه مهم آنها در بستر بلاک‌چین اتریوم در ۳۰ ام ماه می شروع به کار می‌کند.
۱۸ می ۲۰۱۹
تیم چین لینک مطلبی در وبلاگ خود انتشار داد و در آن گفت که چگونه مشکلات استفاده از معاملات هوشمند و اپلیکیشن‌های فاقد تمرکز در جهان واقعی را به‌وسیله شبکه چین لینک حذف کرده است.
۲۰ می ۲۰۱۹
پروژه XYO که یک پروژه بسیار تازه است و ارائه نخستین آن در سال ۲۰۱۸ انجام شد، در خبری به شکل رسمی اعلام شد قصد دارد داده‌های مبتنی بر اینترنت اشیاء (IoT) خود را در شبکه چین لینک مخلوط کند و به این وسیله اطلاعات خود را در معاملات هوشمند و بقیه بلاک‌چین‌ها در دسترس قرار دهد.
مارکت کپ یا ارزش کل بازار پروژه چین لینک
پروژه چین لینک با داشتن میزان سرمایه ۲۰ میلیون دلاری، با بودن در رتبه ۱۷ ‌ام، توانسته خود را در میان ۲۰ ارز دیجیتال برتر از نظر میزان سرمایه قرار دهد.
میزان به‌صرفه بودن استخراج پروژه چین لینک
ازآنجایی‌که این پروژه از اول در بستر بلاک‌چین اتریوم شروع به کارکرد و توکن آن لینک (LINK) هم یک توکن ERC-20 است، مکانیسم اجماع استفاده شده در آن برای قبول تراکنش‌ها، اثبات اجرا کار است.
اما ازآنجایی‌که هنوز بلاک‌چین مخصوص به خود را ندارد، توانایی استخراج کردن در آن امکان ندارد و به همین خاطر مقدار به‌صرفه بودن استخراج اصلاً برای آن مشخص نمی‌شود.

جمع‌بندی

پروژه چین لینک که با قصد استفاده از معاملات هوشمند در جهان واقعی و بیرون از فضای بلاک‌چین در سال ۲۰۱۷ ساخته شد، تابه‌حال توانسته بسیار خوب ظاهر شود. به‌مرورزمان و با معروف شدن چین لینک و استفاده آن، پروژه‌ها و کمپانی‌های زیادی، هم از جهان ارزهای دیجیتال و هم بیرون از جهان ارزهای دیجیتال به این پلتفرم پیوستند و شراکت خود با چین لینک برای بهره‌وری از اوراکل‌های آن را اعلام کردند.
با وجود نداشتن رقیب برای پروژه چین لینک، اهمیت بالای کارکرد آن و شراکت‌های متعددی که تابه‌حال اعلام کرده، انتظار می‌رود در آینده با گسترش و شکوفایی بالاتری از این پروژه روبرو شویم.

Comments
Write a comment Close